Hoe werkt Afterpay?

Hoe werkt Afterpay? De methode achteraf betalen wordt onder consumenten steeds populairder. Je voorkomt ook internetfraude ermee. Je wilt als consument dat je het product ontvangt waarvoor je betaalt. Met achteraf betalen is het de bedoeling dat je ook eerst het product ontvangt en dan pas betaalt. Dit kun je doen via het Nederlandse bedrijf Afterpay. Hoe werkt Afterpay dan? Wij leggen je uit hoe je online achteraf kunt betalen via Afterpay.

Je product eerst zien voordat je betaalt

Hoe werkt Afterpay? Wanneer je kiest voor Afterpay heb je de mogelijkheid om eerst je product in huis te halen. Voordat je gaat betalen zul je het gekozen product eerst ontvangen. Na ontvangst heb je 14 dagen de tijd om achteraf te betalen via Afterpay. De acceptgiro ontvang je via e-mail of via een sms.

Hoe werkt Afterpay als betaalmethode?

Je wilt iets kopen maar hebt niet direct geld. Misschien ben je bang voor fraude dan kan Afterpay een oplossing zijn. Je gaat eerst naar een aangesloten Afterpay webwinkel zoeken. Via de website van Afterpay kun je in hun winkeloverzicht gelijk gaan shoppen. Het betalen doe je achteraf wanneer je het product hebt ontvangen. Als je een winkel hebt gevonden en een product hebt gekozen plaats je dit in de winkelwagen.

Vul alle gegevens in die de webshop van je vraagt zodat je de producten kan laten komen zonder meteen te betalen. Als je alles hebt ingevuld kies je voor de Afterpay betaalmethode.  Er is geen account nodig bij Afterpay om gebruik ervan te kunnen maken. Je kunt jouw bestelling nu voltooien en de webshop gaat nu voor je aan het werk.

De webshop gaat de bestelling verwerken

Nadat je de bestelling hebt voltooid gaat de webshop jouw bestelling verwerken. Nadat alles is geregeld worden jouw producten ingepakt en verzonden. Meestal ontvang je het pakket een werkdag na de verzending. Het product heb je nu in huis. Je kunt kijken of alles in orde is en of bijvoorbeeld alles past. De acceptgiro ontvang je dan ook. Dat kan bij de bestelling soms zijn, maar meestal is het via de e-mail of per sms.

Je hebt nadat je het product hebt ontvangen 14 dagen de tijd om te betalen. Afterpay heeft strenge betalingsvoorwaarden. Betaal je binnen de betalingstermijn wordt jouw persoonlijke limiet verhoogd. Je kunt online via iDEAL je betalingen doen. Dat gaat met een druk op de knop.

Een bestelling mag je ook retour sturen

Als je het product ontvangt kan het gebeuren dat het niet naar wens is. Je hebt dan de mogelijkheid om het retour te sturen. Heb je meerdere producten gekocht dan kun je het zelfs deels terugsturen. Je betaalt alleen voor de producten die je wilt houden. Heb je gekozen voor Afterpay betaalmethode dan moet wel via de app van Afterpay laten weten dat je het product of deels producten gaat terugsturen.

Als je deels terugstuurt krijg je meer tijd. Wanneer je alles terugstuurt, betaal je uiteraard niets. Het duurt twee weken voordat Afterpay jouw retour heeft verwerkt en aangepast.