Hoe werkt een retour met Afterpay betaling?

Hoe werkt een retour met Afterpay betaling? Je hebt besloten om met Afterpay achteraf te betalen. Dit houdt in dat je eerst het product in huis krijgt en dat je deze kunt bekijken of passen. Wanneer je het product houdt en tevreden bent betaal je netjes de factuur aan Afterpay. Soms kan het gebeuren dat je niet tevreden bent over het product. Je hebt dan de mogelijkheid om het product terug te sturen naar de webshop. Dit kan deels of volledig maar hoe werkt een Afterpay retour.

Een Afterpay retour is eenvoudig

Het is soms mogelijk dat een product niet past of niet naar wens is. Je hebt de mogelijkheid om dit terug te sturen naar de webshop. Dit kun je doen op verschillende manieren bij Afterpay. Een Afterpay retour kan deels wanneer je meerdere producten hebt besteld. Misschien is er een product die niet in orde is bijvoorbeeld. Je kunt ook de gehele bestelling terugsturen naar de webshop als die niet naar wens is.

Het is belangrijk dat je wel moet voldoen aan de retourvoorwaarden die de webshop hanteert. Deze voorwaarden zijn leidend bij het retourneren van producten. Je stuurt de producten ook naar de webshop en in de Afterpay app geef je daar een melding van zodat je meer tijd krijgt met de betaling bij een deelse retourzending. Bij een volledige Afterpay retour krijg je na de verwerking van de bestelling het geld terug. 

Hoe kun je een volledige bestelling via Afterpay retourneren?

De bestelling die je ontvangen hebt is compleet niet naar wens. Je kunt de bestelling terugsturen naar de webshop. Via de Afterpay app laat je weten dat je de bestelling hebt geretourneerd. Je hoeft verder geen actie meer te ondernemen van de Afterpay retour wanneer je alles retour stuurt. Je krijgt per e-mail de bevestiging van de retour wanneer het verwerkt is. De webwinkel geeft dan aan Afterpay door wanneer ze de bestelling hebben ontvangen.

Jouw betaaloverzicht wordt dan door Afterpay op pauze gezet. De webshop heeft dan de tijd om jouw retourzending te verwerken. Zodra de webshop Afterpay de melding heeft gestuurd dat alles is verwerkt dan laat deze het betaaloverzicht vervallen mits er geen restantbedrag openstaat. Nadert jouw betaaldatum en je hebt nog geen bevestiging ontvangen dan moet je contact opnemen met de webshop of Afterpay.

Hoe kun je een deel van de bestelling via Afterpay terugsturen?

De producten die in orde zijn laat je thuis. Alleen voor die producten ga je dan ook betalen. In de Afterpay app geef je door welke producten je houdt en welke je retour gaat zenden. De webwinkel geeft dat aan Afterpay door zodra ze deze producten ook hebben ontvangen. Wanneer het Afterpay retour is verwerkt dan zul je een aangepast betaalverzoek ontvangen van Afterpay.

Heb je nog geen retourbevestiging ontvangen en nadert jouw uiterste betaaldatum. Zorg dat je het deel dat je houdt wel betaalt. Je kunt ook de betaling pauzeren. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan ook contact op met de webshop en Afterpay.