Wat is Afterpay?

Wat is Afterpay? Afterpay is een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met de mogelijkheid van achteraf betalen. Je kunt shoppen en pas betalen wanneer je het product in huis hebt. Dat kan gemakkelijk zijn wanneer je een product nodig hebt maar niet direct geld tot je beschikking hebt. Wat is Afterpay en hoe werkt het? Lees hieronder verder als je er meer over wilt weten.

Wat doet Afterpay?

Wat is Afterpay? Afterpay is een bedrijf die zich bezighoudt met achteraf betalingen. Wanneer je kiest voor Afterpay ga je winkelen bij een webwinkel die is aangesloten bij Afterpay. De keuze is groot in winkels waardoor je ook snel je product kunt vinden. Je kunt het product kopen zonder direct te betalen. Je betaalt pas wanneer je het product hebt ontvangen en als je tevreden bent. Dat is achteraf betalen.

Wat is Afterpay en mag iedereen er gebruik van maken?

Je kunt via Afterpay je product kopen. Thuis kun je dan het product bekijken en proberen. Je kunt het product retour sturen wanneer je niet tevreden bent. Dit kan volledig of deels zijn. Bijvoorbeeld als je meerdere producten hebt besteld. Als je het deels terug sturen wilt naar de webshop is het belangrijk dat je via de Afterpay app dit meldt. Je krijgt dan meer tijd om te betalen.

Het is namelijk zo dat Afterpay twee weken nodig heeft om jouw retour te verwerken. Je zult dit ook pas later in je besteloverzicht terugzien. Dat heeft tijd nodig. In principe mag iedereen gebruik maken van Afterpay. Als je de eerste keer via Afterpay besteld dan hangt er een limiet aan het bedrag waarmee je kunt bestellen. Wanneer je altijd op tijd betaald dan wordt dit limiet verhoogd.

Je kunt bij ruim 700 webshops terecht waarbij je met Afterpay kunt betalen. Het is een populaire en ideale manier waardoor je een product eerst ziet en pas later betaalt. Het is ook een goede oplossing tegen internetfraude.

Wat gebeurt er wanneer je Afterpay niet betaald?

Je hebt een betalingsverplichting bij Afterpay. De tijd die je ervoor hebt is veertien dagen. Je krijgt eerst een herinnering wanneer je niet op tijd hebt betaald. Je hebt nog eens 14 dagen de tijd om te betalen. Ga je dan nog niet betalen zul je te maken krijgen met aanmaningskosten en je loopt de kans dat je niet meer via Afterpay kunt shoppen.

Hoe betaal je de factuur van Afterpay?

De factuur betalen van Afterpay gaat simpel. Via de Afterpay app kun je gemakkelijk door een druk op de knop betalen. Je kunt de factuur van Afterpay betalen via iDeal. Dat kan je meteen na ontvangst van het product doen maar ook aan het einde van de betalingstermijn. Ben je niet tevreden met het product en wil je het terugsturen dan is het belangrijk dat je dit doorgeeft aan Afterpay.

Het doorgeven van je retourzending kan eenvoudig via de Afterpay app. In de app van Afterpay staat ook alles overzichtelijk. Je kunt op een gemakkelijke manier jouw Afterpay bestellingen gaan bekijken.

Wil je iets bestellen met Afterpay? Bekijk dan onze lijst met alle Afterpay winkels